perjantai 12. elokuuta 2011

Pitkästä aikaa hakumetsässä

Keskiviikkona päästiin pitkästä aikaa hakumetsään Sagan kanssa. Raunio porukan treenit keskiviikolta oli peruttua ja sain kutsun vierailla KKH:n toisessa hakuryhmässä ja tartuin tietysti innolla tilaisuuteen.

Saga on onneksi siinä mielessä helppo treenikaveri, että se malttaa rauhassa odottaa autossa vuoroaan eikä edes kommentoi vaikka viereisestä autosta haetaan koira vuorolleen., vaikka peräluukku on autossa auki.Tuo on kyllä harvinaista herkkua, sillä muutenhan Saga kommentoi aina ja kaikkea! Ferron kanssa ei peräluukkua voisi pitää auki, sillä se kaivaisi itsensä keinolla tai toisella häkistä pihalle.

Hakualueelle mentäessä Saga vetää tuhatta ja sataa sekä komentaa meikäläistä että vauhtia nyt, haluun hommiin! Nyt ensin rauhoitin neitiä sen verran, että sain pahimman haukku kohtauksen laantumaan ja sitten jatkettiin kohti hommia.

Hakualueen raunalla uusi maalimies (siis Sagalle) haukutti Sagan ensin.Pienen houkuttelun jälkeen neiti alkoikin haukkua suht hyvin ja sai palkan. Uudet maalimiehet ovat Sagalle vielä vähän jännittäviä, joten otan ne yleensä ensin haukkuttamaan alussa, jotta etsittäessä paremmin ne ilmaisisi.  Ensi treeneissä on muistettava että ne treenikaverit, jotka eivät ole valmiina piiloissa vähän syöttävät namia neitille, jotta saataisiin sen alku kiihtymys tasaantumaan. Nyt neiti haukkui kaikki jotka odottivat hakualueen reunalla:(.

Sagalla oli kaksi etenevää maalimiestä ja tavoitteena suorat pistot takalinjalle.  Tuuli treeneissä oli aika heikko, suunta suurinpiirtein vasemmasta etukulmasta, oikeaan takakulmaan.

Ensimmäinen maalimies oli takarajalla vasemmassa etukulmassa. Saga lähti hienosti suoraan lähetys suuntaan ja kaarsi lopulta vähän vasemmalle ja löytäen maalimiehen. Neiti haki hienosti käyttäen ilmavainua. Ohjeena oli haukutta noin 3-4 haukun sarja ja palkita siitä. Saga haukkuikin hienosti, mikä ei ole ihme kun maalimiehenä oli yksi Sagan lemppareista:). Saga myös pysyi hyvin maalimiehellä eikä juuri reakoinut siihen kun menin sitä noutamaan.

Toinen maalimies oli oikeassa taka kulmassa. Ensimmäisellä lähetyksellä Saga kyllä lähti aluksi suoraan, mutta jokin veti liikaa vasemmalle, joten kutsuin sen takaisin. Ihmeen hyvin neiti tulikin, taisi korvat kerrankin olla auki! Muutama askel keskilinjalta metsään ja uusi lähetys. Nyt neiti painui suoraan maalimiehelle. Haukkumista sai Sagalta tällä kertaa vähän houkutella, sillä maalimies ei ollut niin tuttu kuin eka. Meinasi neiti häippästä maalimieheltä, mutta vähän nami rasiaa heiluttamalla neiti oli alkanut haukkua ja haukkui suht hyvin lähes toivotut kymmene haukkua.Vähän seuraili kun meikäläinen tuli hakemaan, mutta namit pitivät neitin kuitenkin hyvin maalimiehellä:)

Kolmas maalimies oli taas vasemmalla lähes takalinjalla. Ei ongelmia pistolla vaan neiti haki hienosti ja ilmaisi taas hienosti haukkuen ja pysyi maalimiehellä kunnes tulin hakemaan.


Neljäs maalimies oli taas oikealla lähellä takalinjaa. Lähetys meni taas hienosti, mutta ihmeteltiin miksi neiti lopussa kaartaa niin paljon oikeaan, eikä etsi sieltä missä maalimies mielestäni piti olla. No, neiti löysi maalimiehen hienosti ja haukkui nyt hyvin (vaikka sama maalimies kuin tokana, joka sitä vähän jänskätti). Maalimies oli kyllä ihan oikeassa paikassa, mutta minun lähetys paikka oli väärä:(. Tuli vähän taaksepäin hakua, joka ei ole toivottavaa, mutta Saga työskenteli tosi hyvin! Nyt Saga ei enää edes reakoinut siihen mitenkään kun kävelin sitä hakemaan. Maalimiehen luona otin siltä liivit pois ja se sai loppu palkaksi juosta vapaana kun palatittiin keskilinjalle, jossa muut treenikaverit syöttivät sille nameja. Nyt Saga ei enää heille haukkunut, niin kuin alueelle tullessa:).

Olen tosi tosi tyytyväin treeneihin Sagan osalta. Eipä  lievällä valeraskaudella ollut mitään vaikutusta neidin tekemisiin!

Seuraavaan treeniin muistilistalle:
  • treenikaverit, jotka eivät ole valmiina piiloissa vähän syöttävät namia neitille
  • viimmeinen maalimies näkölähtönä, että saadaan lisää vauhtia neitiin
  • viimeiselle maalimiehelle myös pitää muistaa ottaa mukaan extra hyvä palkka
  • muista myös ottaa  radiopuhelimet mukaan! (tosin ovat pariviikkoa vileä mökillä:()
Tänään suunnataan kohti lagottojen kesäpäiviä, siellä sunnuntai aamupäivällä vähän hakuillaan. Toivottavasti tuulisi jonkinverran, niin Sagan kanssa voitais ottaa malliksi muille pieni tuuli ilmaisu treeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti